speaker-photo

Tanja Madžarević

Tanja Madžarević, direktorica inženjeringa Virgin Pulse, BiH

Rođena je 1979. godine u Tuzli, gdje završava Osnovnu školu i Tuzlansku Gimnaziju „Meša Selimović“. Tehničku informatiku je završila na Fakultetu Elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, a magistrirala u oblasti podatkovnog rudarenja na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva Univerziteta u Zagrebu.

Sa završetkom dodiplomskih studija, Tanja već ima sedam godina radnog iskustva u Američkoj telekomunikacijskoj kompaniji „Sprint“. Nakon završetka dodiplomskog studija, Tanja se odlučuje za posao u Multicomu - najvećoj web hosting kompaniji u BiH - i ostaje u toj firmi 4 godine, prvo kao sistem inženjer, a potom kao voditeljica obrazovnih projekata i programa u informatičkim oblastima.

U 2011. godini pokreće Tanjir.ba, online servis za naručivanje hrane iz restorana u BiH. Od 2012. do 2017. godine profesionalno je angažirana u „Education Development Centre“, gdje kao Menadžer razvoja poslovanja dizajnira, oblikuje i nadgleda edukacijske programe i programe prakse za 2000 studenata i 200 IT kompanija iz Tuzle, Sarajeva, Mostara i Banja Luke.

2015. biva odabrana za učešće na Američkom programu usavršavanja profesionalca i odlazi u Čikago na mjesec dana gdje sa svojim mentorom obilazi i drži predavanja mladima u Čikagu.

U 2018. Godini Američki State Department je prepoznao Tanjino zalaganje za mlade u STEM oblastima i dodjelio joj US State Department Professinal Alumni Impact Award! Iste godine Tanja svoj fokus stavlja na obrazovanje djevojčica i priključuje se IT Girls Inicijativi podržanoj od strane Ujedinjenih nacija BiH. Kroz IT Girls inicijativu uspijeva zajedno sa svojim timom da ohrabri preko 1200 djevojčica u BIH da se približe STEM oblastima i počnu razmišljati o karijerama bliskim IT sektoru.

U 2020. Godini, nakon jednogodišnje pauze, Tanja se odlučuje za posao u jednoj od trenutno najpopularnijih kompanija u zemlji - Virgin Pulse, gdje kao Direktorica inženjeringa vodi tim od 22 inžinjera koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.