speaker-photo

Una Bejtović

Una Bejtović, direktorica i vlasnica agencije "Bejtovic Communications", BIH

Vlasnica agencije Bejtovic Communications, ove godine puni tri decenije iskustva u javnosti – prvo na radiju i televiziji, a potom kao savjetnica za odnose s javnošću u različitim sektorima. Nakon skoro pet godina kao freelance konsultantica, te nagrade PRO.PR Award za izvrsnost i doprinos struci odnosa s javnošću, odlučila je da osnuje vlastitu agenciju koja deset godina uspješno posluje, a sarađivala je sa više od 100 klijenata. Uža specijalnost su joj treninzi javnog nastupa i prezentacijskih vještina, kao i moderiranje događaja svih formata što je jedan od omiljenih angažmana. Organizuje i svoje master-class radionice. Ove godine je nagrađena je na Woman.Comm konferenciji Woman.Comm of the Year Special Star nagradom za svoj izniman doprinos komunikacijskoj industriji. Pored ove nagrade dobitnica je i nagradu PR Star, priznanja za uspješno eksterno komuniciranje korporativnih vrijednosti kompanije/brenda.

Pored consultinga za brojne međunarodne organizacija u BiH (UNDP, UNFPA, UN Woman, OSCE, IOM, GIZ, WFD, British Council, EUD BiH, Vijeće Evrope, NDI,…), ima i ekstenzivno iskustvo u radu sa organizacijama civilnog društva (TRIAL BiH, Emmaus, Vaša prava BiH, Inicijativa mladih za ljudska prava, FAMA Metodologija, Media Centar….) i inače je posebno privlače projekti koji imaju društveni značaj. U bogatoj karijeri bilježi i iskustvo u pokrivanju “Breaking News” priče na CNN International Desku u Atlanti, a posebno joj je zadovoljstvo što je Bejtovic Communications bila PR agencija prošlogodišnjeg koncerta Stinga u Sarajevu. Od 2009. posebno je emotivno vezana za Internacionalni teatarski festival MESS za čije je komunikacije odgovorna i svake godine se raduje njegovom novom izdanju.

Često je pozivana kao motivacijska govornica kako bi i mladima, ali posebno poduzetnicama prenijela dio iskustva i znanja, a krajem 2022. na globalnoj TEDx platformi objavljen je njen govor u kojem je govorila o izazovima sa kojima se susreću žene u biznisu, te šta je potrebno poduzeti na različitim nivoima kako bi i žene i muškarci imali ravnopravan odnos i jednake prilike u svakodnevnom poslovanju. Kao predavačica gostovala je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Burch Univerzitetu, Fakultetu islamskih nauka, Filološkom fakultetu u Zenici…

Rođena je u Sarajevu, 1977. gdje je završila Drugu gimnaziju, Filozofski fakultet na odsjeku Književnost naroda BiH i bosanski jezik, te magistrirala na Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Demokratiju i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi sa temom «Politički režimi i mediji – mediji između govora mržnje i EU standarda – studija slučaja Republike Hrvatske». Trenutno je na doktorskom studiju „Global Studies“ na Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu.

Vjeruje da znanje oslobađa i često poručuje drugima „Be The Light In Others Hearts“!