speaker-photo

Elma Pašić

komunikacijska ekpertica, consumer experience expert

Elma je diplomirani psiholog. Nakon sticanja srednjoškolskog zvanja programer, završila je studij psihologije, a slušala je i znanstveni master iz marketinga. Vjeruje u cjeloživotno učenje i da je znanje investicija sa najvećim povratom.

Skoro 30 godina se profesionalno bavi ljudima, njihovim potrebama i iskustvima. Bilo kao menadžerica, bilo kroz savjetodavni rad kao psihologinja ili kroz mentorstvo u istraživanju sa studentima ili na projektima regionalnog povezivanja odsjeka za psihologiju. Kroz svoju bogatu karijeru je bila liderica multidisplinarnih timova. Najduže je vodila BH ured i bila član Adria Boarda u jednoj od vodećih interenacionalnih istraživačkih agencija - GfK. U posljednje vrijeme vodi tim koji je zadužen za interne i eksterne komunikacije IT komapanije ZIRA. Aktivno učestvuje u radu različitih neprofitnih udruženja.

Kao konsultantica je stekla je značajno iskustvo rada sa različitim sektorima, internacionalnim i lokalnim kompanijama u BiH i regiji. Dobitnica je priznanja za izuzetan doprinos u postavljanju trendova i razvoju FMCG industrije u BiH. Učesnica je brojnih konferencija, okruglih stolova i panel diskusija na temu brandinga, ponašanja potrošača, trendova, kompanijske kuture... Trenutno su joj u fokusu interesovanja employer branding, korporativne komunikacije i kultura.

Ističe da iako živimo digitalno doba - digitalni su kanali komunikacije, a sama komunikacija koja je dalje usmjerena na čovjeka.

Školovala se, živi i radi u Sarajevu; majka je šenaestogodišnjeg sina. Svoje baterije puni kroz hodanje, ples, dokumetarni film i teatar. People person.